Tiszafüred - A Tisza-tó fővárosa

A 2017-es kormányzati döntés értelmében Tiszafüred is kiemelt turisztikai területté lépett elő, hatalmas fejlődésnek indult.

Milliós forrásokból megújult tiszafüredi Városliget és a belváros, a Főtér.

Fő turisztikai vonzereje a Tisza-tó és a Tisza folyó gazdag élővilága és a vízzel kapcsolatos tevékenységek széles köre, sok a kikapcsolódási lehetőséget Tiszafüred elnyerte az Év Turisztikai Települése címet. Tiszafüred nagy kincse a gyógyító hatású termálvíz, hidrogén-karbonát tartalmú gyógyvíz, amely alkalmas idült mozgásszervi, reumatológiai, porckorong-kopásos betegségek, izombénulással és sorvadással járó ideggyógyászati betegségek, és krónikus nőgyógyászati problémák kezelésére.

A Tiszafüreden megvalósuló Tavirózsa Lakóparkban élők, nyaraló-tulajdonosok mind igénybe tudják venni ezeket a színvonalas gyógyászati kezelésre szolgáló szolgáltatásokat. 

Erre a gyógyvízre épült az egész évben nyitvatartó Thermál Strand- és Gyógyfürdő, valamint a szintén termál vizű, valamint a szintén termál vizű Városi Strandfürdő, amely a Tavirózsa Lakóparktól könnyen megközelíthető lesz. 

A Tavirózsa Lakópark előnyei közé sorolható, hogy Tiszafüred szabadvízi homokos, kiváló vízminőségű strandjai, melyek hatalmas füves területekkel, fákkal tarkítottak, szintén könnyű útvonalon elérhetőek lesznek.  

Biztonságosak, vízimentőkkel őrzött területek. Gyereköböl, játszótér, vízi játszótér, öltözők, zuhanyozó, WC is található a strandokon.  

Sporteszközök széles köre (vízi, szárazföldi) bérelhető. Étkezési lehetőség is bőségesen adott. 

A létesítménytől néhány perces sétára van a tiszafüredi Mancsos Pancsoló a kutyabarát gazdik örömére.  

Gyermekes, állatbarát családok ideális pihenőhelye, amelyet mind a nyaraló turisták, mint a Tavirózsa Lakóparkban élők élvezhetnek. 

Tiszafüred szélén a tó partján, a 33-as főút mellett található a Tavirózsa Lakóparktól könnyen megközelíthető Tisza-tavi Kerékpáros Centrum, amely az ország legnagyobb kerékpáros szolgáltatója. Kölcsönzővel, szervizzel a síkterepi bringázás magyarországi fellegvára. 2021-ben az “Év Kerékpárútja” címet nyerte el a Tiszafüred és Poroszló közötti bicikliút, amin a május és október között, a forgalomtól elzártan körbetekerhető a Tisza-tó. 

A Google besorolása Tiszafüredet a TOP 10 magyarországi városok közé rangsorolta.

Poroszló - A Tisza-tó kapuja

A tiszafüredi Tavirózsa Lakóparktól néhány km-re találhatják majd meg az itt élők a Tisza-tó legfőbb látványosságát: a Tisza-tavi Ökocentrumot, az egymillió literes össztérfogatú, Közép-Európában egyedülálló óriási édesvízi akváriumot.


A létesítmény a Tisza és a Tisza-tó vadvízi élővilágát mutatja be, mintha a tó mélyén egy alagúton sétálna át a látogató.


Ez a látvány minden korosztály érdeklődését felkelti, legyen gyermek, felnőtt, idős. A “Tisza-tó kapuja” egész évben üzemel, ezért mind a közeli nyaralók, mind a közeli lakóparkban élők bármikor látogathatják. Az ökocentrum főépületét egy 7 hektáros szórakoztató jellegű szabadidőpark övezi. Itt sétálva kis és nagy állatok, őshonos madarak életét figyelhetjük meg közelről.
Az élet itt a természet rendje szerint működik, ezért téli időszakban nem minden látnivaló érhető el.


Keleti részén mocsári- és ékszerteknősök, óriásteknősök, ragadozó madár röpde, vörösrókák, aranysakálok, vidra kifutó, kisállat-simogató található.


Nyugati részén akadálypálya, dísztó vízimadarakkal – akár pelikán, hattyú -, dámszarvasok, őzek, fácánok, muflonok láthatóak.

Poroszló mellett van a körpanorámás kilátó, melynek tornyából gyönyörű kilátás nyílik a Tisza-tó, a Mátra és a Bükk tájaira. A Tisza-tavi Vízi Sétány- és Tanösvény csónakkal vagy kishajóval is felfedezhető látványosság.
Akár a csendesebb, nyugodt életre, akár egy életreszóló kalandra, felfedezésre vágyó is örömet talál itt. Akár a tiszafüredi Tavirózsa Lakóparkból, akár a tiszafüredi nyaralókból látogatja meg ezt a helyet, itt élményt fog találni.


A tó növényei és állatai az 1500 m hosszú pallóúton sétálva ismerhető meg.


A szabadidőparkban két szabadtéri játszótér, egy vízi játszótér található. A ökocentrum létesítménye minden részében gyermekbarát. A Tavirózsa Lakóparkban élő gyermekes családok maximálisan kiélvezhetik ezeket a gyermekbarát helyeket.


Poroszlónak négy tóparti kikötője összekötő kapocs a környék turisztikai területeivel. Innen lehet eljutni a Tisza-tavi Madárrezervátumba, a szigorúan óvott természetvédelmi területre, ami a Hortobágyi Nemzeti Park felügyelete alatt áll, így a “Világörökség része” címét viseli, melyet az UNESCO adományozott. Fokozottan védett természeti érték, megközelíteni csónakkal lehet, de költési időszakban azzal sem. Mára itt ennek következtében Európában is egyedülálló madárvilág alakult ki.

SARUD - a Tisza-tó gyöngyszeme

Sarudon van a Tisza-tavi mini ZOO, ahol természetközeli állatbarát élmény várja a kedves látogatókat. 

VÍzpartján működik a Kalandpark, Sarud vízilétesítménye. 

Minden korosztály számára felejthetetlen élményt nyújtva. A tisza-tó tengerpartjának nevezett szakasz nyugodt öblében várja vendégeit az ország legnagyobb Kalandparkja. Kialakított gyermeköblökkel, mászópályákkal és szúszópályákkal. Az árnyas fák alatt kitűnő strandolási, szórakozási lehetőség vár minden idelátogatóra. Sarud egy nagy vízi játszóterem, mely mindennapos élményt a könnyen megközelíthető Tavirózsa Lakópark lakói, és a tiszafüreden nyaralók is élvezhetnek.  

Sarudon a tóra jellemző, változatos természeti környezet minden szépsége megtalálható. Gyönyörű parasztházai, főutcáján található temploma, falumúzeuma kihagyhatatlan látnivaló.

Aktív pihenés

A tiszafüredi Tavirózsa Lakópark lakói, a tiszafüredi nyaraló-tulajdonosok a Tisza-tavon és környékén a szárazföldi – vízi ökotúrák, a turista-, kerékpáros- és lovastúrák keretében fedezhetik fel a természet szépségeit. Elektromos- és túrakerékpár a szárazföldre, kismotorral felszerelt csónak, kenu, kajak, vagy SUP a vízfelületek, nádasok, csatornák bebarangolásához bérelhetőek a kikötőkben. Horgászcsónak bérlés, horgászat nagyon jó kikapcsolódás mind az itt élők, mind a turisták számára.

Aki nem ismeri elég jól a tavat vezetett víztúrákat, menetrend szerinti hajókázást, sétahajózást, de szárazföldi túrákat is választhat vezetővel. A kisebb bérelhető hajóhoz, motorcsónakhoz nincs szüksége vezetői engedélyre. Szervezett turisztikai programok fesztiválok, kulturális rendezvények biztosítják a szórakozást, kikapcsolódást egész évben.

A 2021-es nyártól már a tóátúszás és a tó átevezése is bekerült a programok közé.

Aki ismeri a Tisza-tó csodálatos világát, mindig visszavágyik erre a vidékre.

Elérhető

lakások

ÉRDEKEL

Ideje felfedezni

AZ ÉPÜLETET

Fejlesztő: BZ Trading Kft.

1148 Budapest, Kerepesi út 78/F. fszt.1.

Adószám:

10581470-2-42

Cégjegyzékszám:
01-09-348580
Budapest, Benczúr u. 11
Tiszafüred

A motiváció messzire visz, de még tovább is, ha először megtalálja látását. Látása motiválja és továbbvezeti Önt

Telefon:

+36 (70) 454 0300

E-mail:

nemeth.kornel@oc.hu

INFORMÁCIÓ ÉS ÉRTÉKESÍTÉS

Szabó Dalma

Értékesítő

  • +36 (70) 465 7947
  • szabo.dalma@oc.hu

ÉRDEKLŐDIK